Helsingørdommer overfor internationalt gennembrud

29.01.2015

Helsingør Floorball Team har de seneste år gjort sig bemærket gennem positive resultater på både ungdoms- og seniorsiden. Men nu er der godt nyt fra en anden front. En af foreningens mangeårige ildsjæle, Tobias Pauli Jørgensen, der gennem de sidste 15 år har spillet samt været træner og bestyrelsesmedlem i Helsingør FT, er netop blevet udnævnt som international dommer af International Floorball Federation. 

Dermed bliver dommergerninger i Bellahøj, Benløse og Brønderslev udskiftet med mere eksotiske destinationer som Letland, Slovakiet eller Frankrig, når Tobias og hans makker Steffen Leholk, måske allerede i april bliver sendt ud på deres første internationale opgaver. Med udnævnelsen af parret fordobler Danmark dermed sit antal af internationale dommere til to par, idet der også er et nordjysk par.

Ungt håb

Med sine blot 24 år bliver Tobias Pauli Jørgensen, den yngste internationale dommer i dansk floorballhistorie, ligesom han i en alder af 23 år blev den yngste dommer nogensinde til at lede en DM-finale for herrer i den forgange sæson. Og der er da også langt fra tale om et urutineret par Danmark sender afsted, da både Tobias og Steffen har dømt i de bedste danske floorballrækker i henholdsvis 8 og 12 sæsoner og begge har ledet over 150 kampe i den bedste herrerække.

VM-drøm

Selvom de første opgaver formentlig kommer til at byde på venskabslandskampe og VM-kvalifikationskampe er målet og drømmen at komme med til en af de store slutrunder til enten VM eller Europa Cuppen. Første skridt bliver dog at have skarp fokus på faglig og personlig udvikling og etableringen som internationalt par i den nye ramme.

Tobias Pauli Jørgensen (tv) og makker, nyudnævnte IFF-Referee