Mød Rasmus!

Mød Rasmus Lilleballe og læs om hans erfaring med floorball i Helsingborg.

Jeg hedder Rasmus Lilleballe Poulsen er 16 år og har spillet floorball siden jeg var 9 år.

Hvilket hold spiller du på i FCH?

Jeg spiller på FC Helsingborgs P98 og HJ2, jeg træner 3-4 gange om ugen. Fra min allerførste træning har det været spændende på alle tænkelige måder. Jeg oplever en ny og mere professionel måde at se floorballsporten på. Folk møder til tiden, der var disciplin og ikke mindst er der bare en generelt højt spilleniveau som gør det til noget helt særligt at være en del af.

Hvor mange år har du spillet floorball i alt i din karriere?

Min bror Mads spillede i Helsingør Floorball Team og som lille rendte jeg rundt og spillede bold i pauserne, når han var til kamp. Jeg blev meldt ind i Helsingør FT i 2008, hvor der desværre som sådan ikke var det store ungdom på min alder. Derfor spillede jeg med U13 som var en del ældre end mig. Men sådan har det altid været, jeg har altid spillet med ældre, hvilket har været en god udvikling for mig. Sammenlagt har jeg efterhånden spillet floorball i 7 år, hvoraf de fleste år har været i Valby, hvor der var en stor ungdomsafdeling.

Hvorfor spiller du i FCH?
Jeg var nået til et tidspunkt i mit liv, hvor jeg havde behov for forandring og ikke mindst udvikling. Jeg var nået til et punkt med min gamle klub, hvor jeg ikke oplevede at der skete nok. Derfor var Sverige et veloplagt sted, og niveauet var højt. Det ligger både tættere på end København selvom jeg skal med færgen.

Hvad er anderledes i FCH i forhold til de danske foreninger du har spillet i?
FCH er for mig en oplevelse, som jeg indtil videre er glad for at have fået. Som nævnt tidligere er disciplin en af de store ting vi i Danmark kan lære meget af. I Sverige møder man til tiden, man sløser ikke med at sætte bander osv. Op. Man er ikke i tvivl om at de folk, der spiller floorball i Sverige går 110 % op i deres sport. Hårdt arbejde er også vejen frem, man knokler på om man så har spillet i hele weekenden. Det er altid glæde man møder til træning, spillere der hygger sig med både deres lidenskab og deres venner.

Hvad er den største udfordring for dig som dansker i en svensk forening? Det kommer nok ikke bag på nogen, når jeg siger sprogbarrieren. Jeg forstår som udgangspunkt stort set alt hvad de siger, men jeg taler bestemt ikke flydende svensk - det giver nogle komplikationer med hensyn til mine holdkammerater som ikke forstår så meget dansk… Jeg er til gengæld så heldig, at min træner Wictor har spillet et par år i Helsingør Floorball Team, hvilket betyder, at han forstår mig :-) Transporten til kampe er lidt af en udfordring. Man mødes ikke et fast sted, og som regel mødes man ved en motorvejsrasteplads som ikke er til at komme til.

Hvad har været den største oplevelse indtil videre?
Vi deltager i Skånemesterskabet, udover det er der SM som dækker hele Sverige. Det er puljer som mødes rundt om i hele landet, og som til sidst mødes til det de kalder Festen som altså er de 4 bedste ungdomshold i hele Sverige. I denne turnering endte vi regionsfinalen, altså finalen om at komme til festen, hvor vi desværre røg ud til Höllviken. Men vi endte så med at være mellem nr. 5-8 i Sverige, hvilket jo egentlig er ret godt. Denne oplevelse viste mig, man kommer meget langt med et godt sammenhold og ikke mindst en trup der knokler røven ud af bukserne.

Hvad er dine råd til andre der vil spille i Sverige?
Man skal ville det 100 %, man skal ikke gå halvt ind i det. Man skal være udadvendt og en frisk person, og så skal man have lidt rutine eftersom det er et højere niveau. Men ikke mindst skal man være klar på en oplevelse for livet, gode minder og en masse sjov med et par gæve svenskere!

Hvis du vil høre mere om Rasmus’ erfaringer eller have tips og tricks til en karriere i Sverige, så kontakt ham via Facebook.

Mød Niklas - Svensker i Helsingborg!

Klik her